Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Ambrózia szappan

Czinkóczki Szilvia vagyok, és az Alföldön élek Bács-kiskun megyében, Kiskőrösön.

 A kozmetikumok elég távol álltak tőlem kivéve, a fürdő és tusoló szereket, de testápolók, sminkek használata nem volt rám jellemző, csak ha muszáj volt.  Egész eddigi életemben szappanokkal fürödtem, néha tusfürdőkkel, de a bőröm általában mindig viszketett tőlük, - és a tusfürdőktől még csúszós is maradt amit nem szerettem- különösen télen amikor is a bőr egyébként is szárazabb. Világ életben lusta voltam testápolózni magam, és egyébként is az utána való érzést sem szerettem, ami olyan volt mintha egy réteg valami ragadt volna a bőrömre. Így aztán általában vakaróztam, mivel általában száraz volt a bőröm. Ha nagyon muszáj volt akkor már bekentem, de csak akkor. Mire felnőttem voltak jobb szappanjaim, amiktől picit kevésbé viszketett a bőröm, de még mindig viszketett, és még ekkor sem halottam a természetes szappanokról. 

Telt múlt az idő, és egy nap találkoztam ezekkel a termékekkel, ekkor döntöttem el, hogy ilyesmit szeretnék csinálni, mivel a viszketés abbamaradt. Elmentem egy tanfolyamra és megismerkedtem az alapokkal. Ezután már csak saját szappanjaimat használtam. Ez körülbelül 4 éve 2015-ben történt, azóta készítek kézműves szappanokat. Rengeteg kutatás és utánajárással a színezéseket, illatosításokat magam tanultam meg, és fejlesztettem azzá amit ma a termékeim képviselnek.

Egy-egy szappan megtervezésénél elsődleges szempont, annak ápoló hatása, bőrbarát viselkedése, természetes színe és illata. Az illat pedig nagyon fontos hiszen ha belegondolunk először mindig az orrunkat dugjuk egy termék csomagolásába :))), én ezeket az illatokat illóolajokkal és illatolajokkal helyettesítem a termékekben. A természetes illóolajoknak megvan az a tulajdonságuk, hogy könnyebben elillannak. Ezért igyekeztem olyan csomagolóanyagokat választani amelyek jobban megtartják azokat, ugyanakkor nem terhelik annyira a környezetet. Csomagolásaim egy része lebomló anyag másik része pedig szelektíven gyűjthető hulladék. Nagyon fontosnak tartom a szelektív hulladékgyűjtést, és a környezettudatos életmódok támogatását.

Hiszek az előző és elkövetkező életekben, és úgy gondolom nem mindegy, hogy milyen környezetbe fogunk visszatérni. A közeljövőben érkező zero waste, azaz nulla hulladék csomagolóanyagok teljes egészében lecserélik majd a szelektíven gyűjthető zsugorfóliás megoldásokat, ezzel is segítve a környezetben lebomló hulladékok népszerűvé tételét. 

Köszönöm, hogy elolvasta és legyen csodálatos a napja. 

Szeretettel: Czinkóczki Szilvia