Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

The Sorting Bags

Nemes Iringó, a The Sorting Bags alapítója, tervezője vagyok

2015 őszén született meg a kislányunk, és ez a fordulópontot hozott az életünkbe és a fenntartható háztartásról való gondolkodásunkba is.

Nem szerettem volna visszatérjni az irodai lét világába. Sokféle ötletem volt, sokat tanultam és olvastam, aztán egyszer csak, amikor álltam az egyik nagy közértben a kasszánál, és végig néztem a futószalagon, megszámoltam, hogy hány nylonzacskót használok egy ilyen vásárlásnál. Nagyon elképedtem, mert eközben rengeteg mindenben környezettudatos vagyok, és amiben csak tudtunk már akkor környezetbarát dolgokat használtunk, mint a mosható pelenka.

Ekkor kezdtem el azon gondolkozni, hogy mivel lehetne helyettesíteni a nylonzacskókat. Varrtam pár zsákot több méretben, aztán barátnőmmel elmentünk a piacra és kipróbáltuk, milyen így vásárolni. Nagyon jól fogadták, és dicsérték, hogy milyen szép, mert persze már akkor is volt rajtuk minta. Aztán a barátnőm is kért néhányat és közben még alakultak a méretek is, majd egyszer csak azt mondta, hogy „Te figyelj, ezzel valamit kell kezdeni!” Ekkor hasított belém a felismerés és láttam hozzá a munkához. Elkezdtem blogot vezetni és elkezdtem tervezni a zsákokat.

2015 őszén született a kislányom és akkor kezdtem el azon gondolkozni, hogy hogyan tudnám elkerülni azt, hogy visszatérjek az irodai lét világába. Sokféle ötletem volt, sokat tanultam és olvastam, aztán egyszer csak, amikor álltam az egyik nagy közértben a kasszánál, és végig néztem a futószalagon, megszámoltam, hogy hány nylonzacskót használok egy ilyen vásárlásnál. Nagyon elképedtem, mert eközben rengeteg mindenben környezettudatos vagyok, és amiben csak tudtunk már akkor környezetbarát dolgokat használtunk, mint a mosható pelenka.

Ekkor kezdtem el kattogni azon, hogy mivel lehetne helyettesíteni a nylonzacskókat.  Varrtam pár zsákot több méretben, aztán barátnőmmel elmentünk a piacra és kipróbáltuk, milyen így vásárolni. Nagyon jól fogadták, és dicsérték, hogy milyen szép, mert persze már akkor is volt rajtuk minta. Aztán a barátnőm is kért néhányat és közben még alakultak a méretek is, majd egyszer csak azt mondta, hogy „Te figyelj, ezzel valamit kell kezdeni!” Ekkor hasított belém a felismerés és láttam hozzá a munkához. Elkezdtem blogot vezetni és elkezdtem tervezni a zsákokat.

A The Sorting Bags azért jött létre, hogy háztartásunkban csökkenthessük a műanyag tárgyak használatát, és ezáltal unokáin számára egy élhetőbb bolygót hagyjunk magunk után.